هر آن چیزی که باید درباره وردپرس (wordpress) بدانید!
شاید یکی از دغدغه های کسانی که می خواهند در زمینه برنامه نویسی و طراحی سایت فعالیت کنند، زمانبر بودن این حیطه است. تا به حال به روشی که به شما در طراحی سایت کمک کرده و برنامه نویسی را برای شما راحت تر کند فکر کرده اید؟ وردپرس (wordpress) همان روش و نرم افزاری است که شما به دنبال آن هستید و با این مقاله، هر آنچه که باید درباره وردپرس بدانید را می آموزید.
آنچه در این مقاله می آموزید:
Toggleوردپرس (wordpress) چیست؟
وردپرس نرم افزاری رایگان می باشد که توسط مت مولنوگ طراحی و معرفی شده است. wordpress به عنوان یکی از محبوب ترین CMS یا سیستم های مدیریت محتوا (Content management system) به حساب می آید. این نرم افزار این امکان را برای کاربران فراهم می کند که بدون داشتن دانش برنامه نویسی و در کوتاه ترین زمان سایت خود را طراحی نمایند. ساختار وردپرس شبیه به نرم افزار های قابل نصب روی کامپیوتر و گوشی می باشد.
چرا نیاز به وردپرس داریم؟
دلیل استفاده از وردپرس این است که این نرم افزار دارای یک قسمت کاربردی به نام کنترل و مدیریت وب سایت می باشد. این قسمت به شما کمک می کند که بدون نگرانی درباره هزینه های راه اندازی سایت خود، آن را راه اندازی و مدیریت نمایید و از امکانات و قابلیت های کامل آن استفاده نمایید.
چرا بهتر است از وردپرس استفاده کنیم؟
در حوزه طراحی سایت، بیش از 200 نمونه سیستم مدیریت محتوا با قابلیت اپن سورس (Open Source) و رایگان بودن معرفی شده است. سیستم های مدیریت محتوای رایگان از جمله وردپرس، مجنتو، دروپال، جوملا، پرستاشاپ و دیتالایف نام دارند. دلیل اینکه چرا بهتر است از wordpress استفاده کنیم تنها به خاطر وجود قالب ها و افزونه های زیاد، قابلیت ها و مزایای این نرم افزار می باشد.
چه سایت هایی که می توانید با WordPress ایجاد نمایید؟
وردپرس دارای افزونه ها و قالب های مختلفی می باشد. به همین دلیل شما به عنوان طراح سایت می توانید با استفاده از wordpress، هر مدل سایت (سایت خبری، فروشگاهی، شخصی، چند منظوره، پلتفرم های ارتباط محور و …) را طراحی نمایید.
آیا وردپرس به اندازه کافی ایمن می باشد؟
یکی از موضوعاتی که ذهن برنامه نویسان و کاربران را درگیر کرده است، امنیت wordpress می باشد. درباره امنیت وردپرس می توانیم بگوییم که امنیت تنها مربوط به wordpress نمی باشد و خیلی از وب سایت های بزرگ همچون مایکروسافت توسط هکرها هک شده اند. لازم است که در این باره بگوییم که، تیم سازنده وردپرس با افزونه ها و پلاگین های امنیتی خود، امنیت این CMS را بالا برده اند و به شما در ایجاد یک پیکربندی مناسب و جلوگیری از هک شدن کمک می کنند.
زبان برنامه نویسی در وردپرس چیست؟
وردپرس (wordpress) تنها با زبان برنامه نویسی php که یک زبان ساده و کاربردی می باشد، ساخته شده است. این زبان برنامه نویسی به وسیله پایگاه داده مای اس کیو ال (MySql) پشتیبانی می شود.
منظور از open source بودن وردپرس چیست؟
Open Source به معنی متن باز می باشد و open source بودن وردپرس به این معنا می باشد که هر شخصی می تواند به کد نویسی آن دسترسی داشته باشد و آن ها را به دلخواه تغییر دهد. این قابلیت باعث انعطاف پذیری بسیار زیاد این CMS شده است و برنامه نویس به راحتی می تواند سایت های شرکتی، فروشگاهی، خبری و … طراحی نماید و آن ها را شخصی سازی کند.
تفاوت بین WordPress.com و WordPress.org در چیست؟
WordPress.org
WordPress.org خانه اصلی وردپرس می باشد که می توانید یک سایت را طراحی نمایید و مدیریت کلی آن را داشته باشید.
WordPress.com
WordPress.com نمونه ای از وردپرس می باشد که به بلاگر یا بلاگفا شباهت داد. شما با این نمونه از وردپرس می توانید یک وبلاگ یا بلاگر به وسعت یک سایت طراحی نمایید و از آن استفاده کنید.
دانلود WordPress فارسی برای کامپیوتر
دانلود وردپرس بسیار آسان می باشد، برای دانلود WordPress می توانید از مراحل زیر کمک بگیرید:
- مرحله اول: نوشتن عبارت دانلود وردپرس در نوار جستجو گوگل یا مراجعه به وب سایت وردپرس فارسی
- مرحله دوم: کلیک بر روی دانلود وردپرس
سازندگان WordPress دو نسخه فارسی و انگلیسی را در اختیار کاربران ایرانی قرار داده اند که پیشنهاد ما به شما، دانلود و استفاده از نسخه فارسی این نرم افزار می باشد.
چگونه وردپرس را نصب کنیم؟
شما به عنوان طراح سایت می توانید به 2 روش وردپرس را نصب نمایید و از آن استفاده کنید.
روش اول نصب WordPress : نصب وردپرس بر روی هاست و دامنه خریداری شده می باشد.
شاید تصور کنید که نصب نرم افزار وردپرس بسیار دشوار است، اما نصب آن همانند دانلودش بسیار آسان می باشد. برای نصب WordPress به مراحل زیر توجه نمایید.
- مرحله اول: دانلود WordPress و خریداری هاست و دامنه.
- مرحله دوم: وارد قسمت روت اصلی هاست خود شوید و دکمه آپلود را فشار دهید تا آپلود شود.
- مرحله سوم: آدرس سایت خود را در مرورگر وارد نمایید تا بتوانید به صفحه نصب سریع وردپرس (Wizard) متصل شوید.
- مرحله چهارم: پس از اتصال، نام پایگاه داده، هاست و رمز عبور خود را ثبت نمایید تا WordPress شما نصب گردد.
عکس مراحل
روش دوم نصب WordPress : نصب وردپرس بر روی لوکال هاست می باشد.
از روش دوم قبل از نصب وردپرس بر روی هاست خریداری شده استفاده می شود که بتوانید شناخت بهتری نسبت به WordPress کسب نمایید. لازم است بگوییم که localhost حافظه و فضایی جداگانه از سیستم کامپیوتر می باشد که WordPress این امکان را به شما می دهد که با داشتن این فضای جداگانه، یک هاست و دامنه واقعی روی کامپیوتر خود داشته باشید.
افزونه یا پلاگین وردپرس چیست؟
پلاگین یا افزونه، یکی از امکانات وردپرس می باشد که با داشتن آن ها می توانید به راحتی، سخت ترین کد ها را پیاده سازی نمایید. مثلا اگر بخواهید بر روی سایت خود قسمت فروشگاه، آمار بازدید سایت و … داشته باشید، می توانید تنها با چند کلیک افزونه های مخصوص آن ها را به کد خود اضافه کرده و به راحتی آن ها را در سایت خود بکار گیرید.
پلاگین های تولید شده توسط برنامه نویسان
وردپرس به دلیل مدل برنامه نویسی که دارد، این امکان را به برنامه نویسان و توسعه دهندگان وب داده است که بتوانند پلاگین و افزونه های حرفه ای طراحی نمایند. پلاگین هایی که توسعه دهندگان و برنامه نویسان طراحی کرده اند، رایگان نیستند و می توانید با هزینه اندکی آن ها را تهیه و از آن ها استفاده نمایید. شما نیز به عنوان برنامه نویس و طراح سایت می توانید، پلاگین یا افزونه طراحی نمایید و از این راه کسب درآمد داشته باشید.
سرنوشت ساز ترین پلاگین وردپرس
-
ووکامرس (Woocommerce)
زمانی که کسب و کارهای اینترنتی رشد کردند و نیاز مردم به اینترنت و خرید و فروش اینترنتی افزایش پیدا کرد، باعث شد که وردپرس به دلیل نداشتن افزونه فروشگاه از کسب و کار و فروش اینترنتی عقب بماند. اما در کوتاه ترین زمان یک تیم توسعه دهنده از هند وارد شرکت مادر وردپرس شدند و این افزونه را برای وردپرس توسعه و تولید کردند. شما با اضافه کردن این افزونه به سایت خود می توانید به طور هم زمان 2 ویژگی خبری و فروشگاهی را در سایت خود ایجاد نمایید.
ووکامرس علاوه بر پشتیبانی از زبان انگلیسی، از زبان فارسی نیز پشتیبانی می کند. شما با کمترین یا حتی بدون دانش برنامه نویسی می توانید هر گونه امکانات جانبی مورد نیاز خود را برای فروشگاه سازی به راحتی ایجاد نمایید. این قابلیت در هیچ کدام از فروشگاه سازهای معروف (مجنتو و پرستاشاپ) وجود ندارد و به همین دلیل، ووکامرس رقیب سرسخت آن ها در زمینه پشتیبانی از زبان فارسی به حساب می آید.
افزونه های رایگان وردپرس
-
افزونه جت پک بای (Jetpack By)
این افزونه یکی از عالی ترین و بهترین افزونه های wordpress می باشد. اگر قصد دارید که از عکس های با کیفیت و کم حجم برای بهبود سرعت سایت خود استفاده نمایید و نگران امنیت وب سایت خود هستید، این پلاگین رایگان انتخاب بسیار خوبی می باشد.
-
افزونه Aksimet Anti-spam
افزونه Aksimet Anti-spam یکی از معروف ترین افزونه های wordpress به حساب می آید که به وسیله شرکت اتوماتیک که شرکت مادر wordpress می باشد تولید و توسعه شده است. در بین افزونه های وردپرس، این افزونه با بیش از 5 میلیون نصب فعال جزء پر مصرف ترین و پر نصب ترین افزونه های wordpress می باشد. وردپرس همانطور که در بین برنامه نویسان و توسعه دهندگان محبوبیت بسیاری دارد، در بین هکر ها نیز شناخته شده است. هکر ها کارهای زیادی برای تخریب سایت انجام می دهند و دلیل توسعه و ساخت این پلاگین، بالا بردن امنیت سایت خود در مقابل هکر ها می باشد.
یک وب سایت وردپرسی به چه افزونه هایی نیاز دارد؟
افزونه امنیتی
یکی از موضوعاتی که یک وب سایت باید داشته باشد و به آن اهمیت بدهد، امنیت می باشد. شما به عنوان طراح سایت می توانید با تهیه افزونه امنیتی، امنیت سایت خود را تضمین نمایید.
افزونه راهنمای سئو
برای اینکه بتوانید سایت خود را بهینه کنید و به کاربران مورد نظر خود نمایش دهید، نیاز به افزونه ای جهت راهنمای سئو یا Yoast دارید. شما با این افزونه و امثال آن به راحتی می توانید سئو سایت خود را بهبود بخشید و از راهنمایی های آن استفاده نمایید.
افزونه فرم ساز
سومین افزونه که در سایت خود به آن نیاز دارید، افزونه فرم ساز می باشد. این افزونه به شما در ایجاد یک صفحه ارتباطی که بین شما و کاربرانتان می باشد، کمک می کند. این افزونه در سایت شما، فرم تماس را ایجاد می کند.
افزونه صفحه ساز
افزونه صفحه ساز، افزونه ای می باشد که در سایت شما صفحه ایجاد می کند و آن ها را نمایش می دهد. زمانی که قالب سایت شما آماده است، برای نمایش صفحات سایت خود به این افزونه نیاز دارید. البته اگر قالب آماده تهیه کرده باشید، این افزونه به طور خودکار در روی سایت شما قرار می گیرد.
قالب یا تم (Theme) وردپرس چیست؟
قالب های وردپرس که به آن ها تم و ساختار نیز گفته می شود به طور کلی به 2 دسته قالب های رایگان و قالب های حرفه ای (پولی) تقسیم می شوند. wordpress به دلیل ساختاری که دارد، این امکان را به برنامه نویسان می دهد که ساختار سایت خود را انعطاف پذیر نمایند و بتوانند از قالب های مختلف آن در طراحی سایت های خود استفاده نمایند.
دانلود قالب های رایگان وردپرس
قالب های رایگان وردپرس، قالب هایی هستند که توسعه دهندگان wordpress آن ها را تولید کرده اند و به صورت رایگان در وردپرس قرار داده شده است که می توانید به 2 روش زیر آن ها را مشاهده و از آن ها استفاده نمایید.
-
روش اول:
می توانید با ورود به سایت وردپرسی و رفتن به قسمت قالب ها، لیست قالب های رایگان وردپرسی که به صورت رایگان می باشند را مشاهده نمایید.
-
روش دوم:
در صورتی که وردپرس خود را بر روی هاست نصب کرده اید، می توانید برای دسترسی و مشاهده لیست قالب های رایگان به قسمت نمایش بروید و از قسمت پوسته ها آن ها را مشاهده نمایید.
برای مشاهده اطلاعات قالب ها و نصب آن ها، بر روی قالب مورد نظر کلیک کرده و پس از تایید آن، اقدام به نصب قالب مورد نظر نمایید.
معروف ترین قالب های رایگان وردپرس
در این قسمت 5 قالب از معروف ترین قالب های رایگان wordpress را نام می بریم که بعد از نصب وردپرس به صورت پیش فرض و خودکار بر روی wordpress شما فعال می شوند. تنها مسئله ای که قالب های 2012 تا 2016 دارند، نداشتن ظاهری زیبا و جذاب می باشد. اما قالب های بعدی آن ها از زیبایی نسبی برخودار هستند.
- قالب های ۲۰۱۲
- قالب های ۲۰۱۳
- قالب های ۲۰۱۴
- قالب های ۲۰۱۵
- قالب های ۲۰۱۶
- قالب hueman
- قالب Ocean Wp
- قالب sydney
- قالب ColorMag
دانلود قالب های حرفه ای (پولی) وردپرس
قالب های حرفه ای وردپرس، قالب هایی هستند که توسط برنامه نویسان و توسعه دهندگان وب ساخته می شوند که بتوانند از این روش درآمد کسب نمایند. شما نیز به عنوان برنامه نویس یا توسعه دهنده وب سایت می توانید با نوشتن قالب های زیبا و حرفه ای درآمد بسیار خوبی را بدست آورید. اگر به دنبال قالب های بسیار حرفه و جذابی برای سایت خود هستید می توانید با مراحعه به سایت هایی همچون Theme forest قالب مورد نظر خود را تهیه نمایید.
معروف ترین قالب های حرفه ای وردپرس
- قالب چند منظوره انفولد
- قالب آوادا
- قالب چند منظوره بی
- قالب حرفه ای زفایر
- قالب خبری صحیفه
معیار های مهم برای تهیه و انتخاب یک قالب
برای انتخاب و تهیه یک قالب مناسب به نکات و معیار های زیر توجه نمایید.
- تنظیم کردن امکانات سایت خود با موضوع سایت و اهدافی که دارید.
- فراموش نکردن کاربر پسند بودن (User Friendly) قالب سایت.
- سایت خود را به صورتی طراحی نمایید که نام شرکت شما در ذهن مشتریان و کاربران شما بماند.
- ابتدا به نیاز کاربر توجه نمایید و بعد شروع به تبلیغ کنید.
تنظیمات وردپرس (wordpress)
طراحی ظاهر و قالب
پس از یادگیری نحوه نصب و راه اندازی WordPress به نحوه یادگیری تغییر ظاهر سایت و قالب وردپرس می رسیم. شما می توانید با رفتن به بخش نمایش در پیشخوان وردپرس خود، پوسته ها را انتخاب نمایید و تغییرات دلخواه خود را اعمال نمایید. برای این کار می توانید از CSS، بسته های فونت آیکون و … نیز استفاده کنید.
تغییر صفحه اصلی سایت
لازم است بگوییم که صفحه اصلی سایت شما، نمایش دهنده پست های شما می باشد. این امکان وجود دارد، با رفتن به پیشخوان و کلیک بر روی گزینه تنظیمات صفحه اصلی خود را تغییر نمایید.
اضافه کردن تصاویر به سایت
با وارد شدن به قسمت پیشخوان و رفتن به قسمت رسانه (Media Library) و در نهایت روی اضافه کردن (Add) کلیک نمایید تا تصاویر مورد نظر به سایت شما اضافه شوند.
سفارشی کردن قالب
برای اینکه بتوانید سایت خود را سفارشی (Customizer) کنید باید وارد پیشخوان شوید. به قسمت نمایش بروید و در قسمت داشبورد می توانید، سایت خود را سفارشی سازی نمایید.
پیکر بندی تنظیمات
برای پیکر بندی تنظیمات وردپرس خود مراحل زیر را انجام دهید.
- وارد پیشخوان شوید.
- روی منوی مدیریت کلیک نمایید و گزینه تنظیمات را انتخاب نمایید.
- تنظیمات اصلی به طور کلی به صورت عمومی، نوشتن، خواندن، بحث، رسانه، پیوندهای متداول و حریم خصوصی به شما نمایش داده می شود.
قابلیت ها و امکانات وردپرس (wordpress) چیست؟
وردپرس یکی از محبوب ترین و کاربردی ترین سیستم ها برای طراحی سایت های خبری، وبلاگ ها و …. می باشد. قابلیت هایی که وردپرس به برنامه نویسان و توسعه دهندگان می دهد، کنترل کردن بخش های مختلف وب سایت و مدیریت کردن آن می باشد. شما به عنوان طراح سایت یا حتی توسعه دهنده وب سایت ها می توانید به وسیله WordPress صاحب یک سایت خبری و هر سایت دیگری شوید. وردپرس دارای قابلیت و ویژگی های زیر می باشد:
- امنیت بالا
- سئوی قوی
- رسپانسیو یا همان واکنش گرا بودن سایت
- سازگار بودن با زبان فارسی
- به روز رسانی های پی درپی برای رفع باگ ها و مشکلات امنیتی
- قابلیت بکآپ گیری
- انتخاب کردن قالب دلخواه از بین حجم بسیار زیاد قالب ها
- اثبات شده در بین سایت های معتبر
امکانات وردپرس
وردپرس به طور کلی امکانات زیر را در اختیار شما قرار می دهد:
- طراحی سایت های شرکتی
- طراحی سایت های فروشگاهی
- طراحی سایت های خبری
- دسترسی به انواع افزونه
- دسترسی به انواع قالب ها
- کسب درآمد از ساخت قالب حرفه ای وردپرس
توابع وردپرس چیست؟
توابع مجموعه ای از کد های برنامه نویسی PHP هستند که از آن ها برای نمایش پویای اطلاعات استفاده می گردد. لازم است که بگوییم، اطلاعات پویا اطلاعاتی همچون محتوای نوشته، برچسب نوشته، دسته بندی نوشته و.. هستند که می توانیم به وسیله این توابع آن ها را فراخوانی نماییم. این توابع به صورت پیش فرض در WordPress وجود دارد و می توانید توابع جدیدی را در آن بسازید.
برای حفظ امنیت WordPress چه کارهایی را نباید انجام دهید؟
به دلیل محبوبیت وردپرس در بین برنامه نویسان و توسعه دهندگان، همچنین آشنایی بسیار زیاد هکرها از وردپرس، باید کارهایی را انجام دهید تا هکرها نتوانند به اطلاعات شما و کاربرانتان (لیست ایمیل های کاربران، کد های سایت، آمار فروش وب سایت، افزونه ها و قالب ها، نوشته ها و برگه ها، اطلاعات شخصی و …) دسترسی پیدا کنند. برای حفظ امنیت سایت خود، کارهای زیر را انجام ندهید:
- استفاده از هاست های رایگان، اشتراکی و غیر امن
- آپدیت نکردن هسته وردپرس، قالب و افزونه ها
- استفاده از قالب و افزونه Null
- استفاده از شناسه و رمزهای بسیار ضعیف
- نصب نکردن افزونه های امنیتی
- سطح دسترسی ناصحیح پوشه ها و فایل ها
چگونه می توان از وردپرس کسب درآمد کرد؟
شما به عنوان طراح سایت یا شخصی که می خواهید وردپرس را یاد بگیرید و با آن کار کنید، می توانید با استفاده از گزینه های زیر درآمد داشته باشید.
- کسب درآمد از طراحی سایت بر مبنای WordPress
- کسب درآمد از برنامه نویسی قالب اختصاصی
- کسب درآمد از برنامه نویسی قالب های عمومی
- کسب درآمد از پلاگین نویسی وردپرس
- کسب درآمد از پشتیبانی وردپرس
- کسب درآمد از بهینه سازی قالب های وردپرسی
مزایای وردپرس(wordpress) نسبت به طراحی اختصاصی
طراحی سایت بر مبنای وردپرس نسبت به طراحی اختصاصی دارای مزایای بسیاری همچون موارد زیر می باشد:
- هزینه کم
- امکانات بسیار زیاد
- مدت زمان کم برای ساخت وب سایت
سوالاتی که ممکن است درباره وردپرس داشته باشید!
آیا می توانم به صورت رایگان یک وب سایت وردپرس بسازم؟
در جواب این سوال می توانیم بگوییم که بله می توانید. برای ساخت یک سایت به صورت رایگان می توانید به سایت WordPress.com بروید و سایت خود را بسازید، اما بعد از ساخت سایت خود نمی توانید بر روی آن مدیریت داشته باشید. چرا به جای ساخت یک سایت رایگان، یک سایت حرفه برای خود نسازید. شما به راحتی می توانید از قالب ها و افزونه های رایگان وردپرس استفاده نمایید و پس از خریداری هاست و دامنه سایت خود را طراحی نمایید.
نام دامنه و هاست چیست و آیا من برای راه اندازی یک سایت وردپرس به آنها نیاز دارم؟
همانطور که درباره دامنه و هاست در مقاله مراحل طراحی سایت صحبت کردیم، دامنه مشخص کننده نام شرکت، برند و کسب و کار شما می باشد. هاست حافظه ای می باشد اطلاعات و سرور بر روی آن قرار می گیرد. برای ساخت یک سایت به هر دو مورد نیاز دارید.
دسته ها و برچسب ها در وردپرس چیست و آیا باید از آنها استفاده کنم؟
دسته ها و برچسب ها امکاناتی هستند که برای سازماندهی و مرتب سازی مطالب مورد استفاده قرار می گیرند. استفاده از آن ها اجباری نمی باشد، اما بسیار کاربردی می باشند و باعث سازماندهی سایت شما می شوند.
چگونه می توانم از سایت وردپرس خودم نگهداری کنم؟
باید برای نگهداری سایت وردپرس خود کارهای زیر را انجام دهید.
- تهیه نسخه پشتیبان یا بکآپ از سایت
- بروز رسانی افزونه ها، قالب ها و هسته اصلی وردپرس خود
- کمک از متخصصان در این زمینه
ویجت در وردپرس چیست ؟
ویجت که به آن ابزارک نیز گفته می شود، یک قسمت با محتوای کوچک می باشد. محل قرار گیری این قسمت ها را قالب انتخابی شما مشخص می کند. اما معمولا در قسمت کناری سایت (ساید بار) یا پاورقی (فوتر) سایت قرار می گیرند.
انواع ویجت ها در سایت:
- پست های اخیر
- اطلاعات تماس
- کانال های رسانه های اجتماعی
- فرم های جستجو
سخن پایانیبه دلیل CMS های مختلف در طراحی سایت، انتخاب یک سیستم مدیریت محتوای قدرتمند و کاربردی با قابلیت و امکانات بسیار جذاب بسیار دشوار می باشد. وردپرس تنها CMS قدرتمند است که امکانات بسیاری را در احتیار شما قرار می دهد. در این مقاله هر آنچه که باید درباره WordPress بدانید بیان شده است. برای دریافت پاسخ سوالات خود و بهره مند شدن از تجربه اساتید خبره و دیگر دوستانتان در کمپین آموزشی بی لرن می توانید سوالات خود را در کافه گپ و گفت مطرح نمایید و در سریعترین زمان، پاسخ سوال خود را دریافت نمایید. همچنین می توانید با عضویت در کمپین آموزشی بی لرن، از دوره های آموزشی رایگان و کاربردی در زمینه های مختلف به صورت تخصصی و حرفه ای بهره مند شوید. با توجه به مسیر یادگیری در زمینه های مختلف می توانید برای شروع طراحی سایت و برنامه نویسی از آموزش html و css بهره مند شوید. |
دیدگاهتان را بنویسید