آموزش طراحی سایت
با توجه به اینکه بیش از ۸۵٪ کسب و کارها، اینترنتی شده اند، نیاز به داشتن یک سایت بسیار پر رنگ شده است. بنابراین شما به کمک آموزش طراحی سایت (Website design training) می توانید وارد این حرفه شوید و به یک طراح سایت حرفه ای تبدیل شوید. ما در این مقاله هر آنچیز که شما نیاز دارید تا درباره طراحی سایت بدانید را به صورت کاملا رایگان، جامع و کاربردی همراه با بیش از ۵۰ ویدئوی آموزشی در اختیارتان قرار می دهیم. برای اینکه در سریعترین زمان به یک طراح سایت حرفه ای تبدیل شوید، تا انتها با ما همراه باشید.
آنچه در این مقاله می آموزید:
Toggleمسیر یادگیری آموزش طراحی سایت
قبل از شروع آموزش طراحی سایت لازم است که شما یک دید کلی نسبت به مسیر یادگیری طراحی سایت داشته باشید تا بتوانید هدفمند در این راه قدم بردارید. شما می توانید قدم به قدم در نقشه راهی که در ادامه بیان می کنیم با ما همراه باشید.
۱- با اصول طراحی سایت آشنا شوید.
شما در قدم اول از آموزش طراحی سایت باید مفاهیم اولیه طراحی سایت را درک کنید. در ابتدا باید با تعاریف و اصلاحاتی همچون تجربه کاربری (UX)، طراحی رابط کاربری (UI)، نحوه چیدمان، تایپوگرافی، تئوری رنگ و طراحی واکنشگرا آشنا شوید.
تجربه کاربری (UX) چیست؟
یکی از اصطلاحاتی که در آموزش طراحی سایت زیاد به گوشتان می خورد، تجربه کاربری است. تجربه کاربری (User experience) یا همان UX به تجربه و نوع احساس کلی کاربر هنگام تعامل با یک محصول یا خدمات در وب سایت ها اطلاق می شود. در واقع می توان گفت تجربه کاربری تمام جنبه های تعامل کاربر با محصول، از جمله قابلیت استفاده، عملکرد، دسترسی، زیبایی و جذابیت احساسی را در بر می گیرد.
زمانی می توان گفت که یک سایت دارای یک طراحی UX خوب است که آن سایت بر ایجاد محصولاتی متمرکز است که استفاده از آن آسان و پاسخگوی نیازهای کاربر باشد. برای پیاده سازی تجربه کاربری خوب در یک سایت باید اهداف، نیازها و انتظارات کاربر درک شود و در نهایت محصولاتی ایجاد گردد که نیازهای کاربران را به مؤثرترین و کارآمدترین شکل ممکن برآورده کند.
به طور کلی، طراحی UX خوب برای موفقیت هر محصول یا خدمات در یک سایت بسیار مهم است. این می تواند به تعامل بیشتر کاربر، افزایش وفاداری مشتری و کسب نتایج بهتر در کسب و کار منجر شود.
۲- HTML و CSS را بیاموزید.
طراحی سایت با html و css نقطه شروع آموزش طراحی سایت می باشد. چرا که اچ تی ام ال و سی اس اس بلوک های اساسی طراحی وب سایت هستند. هر سایت شامل یک ساختار (html) و یک شکل ظاهری (css) می باشد. در واقع زبان های نشانه گذاری html و css برای ساختار و استایل دادن به صفحات وب استفاده می شوند.
۳- جاوا اسکریپت را بیاموزید.
در مرحله بعدی از آموزش طراحی سایت باید جاوا اسکریپت (JavaScript) را بیاموزید. جاوااسکریپت یک زبان برنامه نویسی است که برای افزودن تعامل و عملکرد به وب سایت ها استفاده می شود. برای اینکه بتوانید یک سایت پویا داشته باشید باید اصول اولیه جاوا اسکریپت و نحوه استفاده از آن برای ایجاد انیمیشن ها، فرم ها و سایر ویژگی های تعاملی را بیاموزید.
۴- طراحی ریسپانسیو را درک کرده و یاد بگیرید.
در آموزش طراحی سایت، طراحی ریسپانسیو یا واکنشگرا (Responsive website design) برای ایجاد وب سایت هایی که در دستگاه ها و اندازه های مختلف صفحه نمایش که به درستی نمایش داده شوند، ضروری است. با نحوه طراحی و کدنویسی وب سایت هایی آشنا شوید که با اندازه های مختلف صفحه نمایش مانند تلفن های هوشمند، تبلت ها و رایانه های رومیزی سازگار هستند.
۵- بهینه سازی موتورهای جستجو را درک کنید.
در کنار آموزش طراحی سایت یکی از مواردی که لازم است نیم نگاهی به آن داشته باشید، سئو است. بهینه سازی موتورهای جستجو یا همان سئو (SEO) فرآیند بهینه سازی یک وب سایت برای کسب رتبه بالاتر در صفحات نتایج موتورهای جستجو است. لازم نیس که سئو را به طور کامل بدانید. اما لازم است که برای طراحی سایت استارندارد با اصول سئو و نحوه بهینه سازی محتوا و ساختار وب سایت خود آشنا باشید.
۶- ابزارهای مناسب طراحی وب سایت را انتخاب کنید.
هنگامی که در آموزش طراحی سایت، اصول طراحی و برنامه نویسی وب سایت را یاد گرفتید، یک ابزار طراحی وب سایت را انتخاب کنید تا به شما در ایجاد طرح ها کمک کند. برخی از ابزارهای محبوب طراحی وب سایت عبارتند از Adobe XD، Figma، Sketch و Canva.
۷- در مورد دسترس پذیری بیاموزید.
دسترسی به معنای طراحی وب سایت هایی است که استفاده از آنها برای افراد دارای معلولیت آسان باشد. در آموزش طراحی سایت با اصول دسترسی به وب و نحوه طراحی و کدنویسی وب سایت هایی که برای همه افراد، قابل دسترسی است آشنا شوید.
۸- تمرین، تمرین، تمرین
با یادگیری آموزش طراحی سایت هر چه بیشتر تمرین کنید، بهتر خواهید شد. با طراحی وب سایت های ساده شروع کنید و به تدریج به سمت طراحی های پیچیده تر بروید. ایجاد انواع مختلف وب سایت ها، مانند سایت های فروشگاهی، آموزشی و… به سما در کسب تجربه در طراحی سایت بسیار کمک می کند.
۹-یک نمونه کار بسازید.
نمونه کارها مجموعه ای از بهترین کارهای طراحی شما است که مهارت ها و تخصص شما را به نمایش می گذارد. حتی می توانید یک وب سایت برای ارائه نمونه کارهای خود ایجاد کنید تا پروژه های خود را به نمایش بگذارید و مهارت های طراحی خود را به کارفرمایان یا مشتریان بالقوه نشان دهید.
۱۰- به یادگیری ادامه دهید.
طراحی وب سایت یک زمینه دائما در حال تغییر است، بنابراین مهم است که به یادگیری در آموزش طراحی سایت ادامه دهید و با روندها و فناوری های جدید و بروز آشنا باشید. وبلاگ های طراحی سایت همچون کافه گپ و گفت در بی لرن را دنبال کنید و در کنفرانس ها و دوره های آنلاین شرکت کنید.
از طرفی شبکه سازی و همکاری با طراحان دیگر می تواند به شما در یادگیری مهارت های جدید، کسب تجربه و ایجاد شبکه حرفه ای کمک کند. در رویدادهای طراحی شرکت کنید، به جوامع آنلاین بپیوندید و با طراحان دیگر در پروژه ها همکاری کنید.
به یاد داشته باشید، یادگیری طراحی سایت یک فرآیند مداوم است و نیازمند زمان و تمرین است. صبور، پیگیر و متعهد باشید. یادگیری مداوم مهارت های جدید و به روز ماندن با فناوری های جدید برای تبدیل شدن به یک طراح وب سایت موفق، ضروری است. با پشتکار می توانید از صفر به صد رسیده و به یک طراح وب سایت ماهر تبدیل شوید و وب سایت های زیبا و کاربردی را طراحی کنید.
اقدامات لازم قبل از شروع آموزش طراحی سایت
قبل از شروع آموزش طراحی سایت، مهم است که اقدامات لازم زیر را انجام دهید:
-
هدف وب سایت را تعریف کنید.
هدف وب سایت و آنچه می خواهید با آن به دست آورید را بدانید. این به شما کمک می کند چشم اندازی واضح برای وب سایت خود ایجاد کنید و تصمیمات طراحی خود را هدایت کنید.
-
مخاطبان هدف را شناسایی کنید.
بدانید که وب سایت برای چه کسانی است و نیازها و انتظارات آنها چیست. این به شما کمک می کند سایتی ایجاد کنید که نیازهای آنها را برآورده کند و تجربه کاربری مثبتی را ارائه دهد.
-
درباره رقبا تحقیق انجام دهید.
درباره وب سایت های رقبا در صنعت خود تحقیق کنید و ایده بگیرید. عناصر طراحی، ویژگی ها و عملکرد آنها را تجزیه و تحلیل کنید تا برای وب سایت خود الهام بگیرید.
-
ساختار وب سایت را برنامه ریزی کنید.
ساختار و سازمان وب سایت، از جمله صفحات اصلی، صفحات فرعی و ناوبری را برنامه ریزی کنید. این به شما کمک می کند ساختاری واضح و منطقی برای وب سایت ایجاد کنید.
-
ایجاد وایرفریم
وایرفریم ها خطوط کلی طرح و ساختار وب سایت هستند. قبل از افزودن عناصر طراحی، فریم های سیمی ایجاد کنید تا محتوا و طرحبندی وبسایت را تجسم کنید.
-
ایجاد خلاصه طراحی
خلاصه طراحی سندی است که هدف، مخاطبان هدف، اهداف طراحی و الزامات وب سایت را مشخص می کند. این به شما کمک می کند تا دیدگاه و الزامات خود را با طراحان یا توسعه دهندگان در میان بگذارید.
-
برنامه ریزی محتوا
محتوا را برای وب سایت برنامه ریزی کنید، از جمله متن، تصاویر، فیلم ها و سایر عناصر چند رسانه ای. محتوا باید جذاب، آموزنده و مرتبط با مخاطب هدف باشد.
-
تست و تکرار
قابلیت استفاده، عملکرد و عناصر طراحی وب سایت را آزمایش کنید تا مطمئن شوید که نیازها و انتظارات مخاطب هدف را برآورده می کند. طرح را بر اساس بازخورد و نتایج آزمایش تکرار کنید.
با انجام این اقدامات لازم، می توانید وب سایتی ایجاد کنید که اهداف شما را برآورده کند، نیازهای مخاطبان هدف شما را برآورده کند و تجربه کاربری مثبتی را ارائه دهد.
دیدگاهتان را بنویسید