فریمورک لاراول (Framework Laravel) چیست؟
همانطور که می دانید، در دنیای طراحی سایت ابزار هایی وجود دارد که به طراحان سایت کمک بسیار زیادی می کنند. این ابزارها، فریمورک نام دارند. فراموش نکنید که هر زبان برنامه نویسی، فریمورک مخصوص خود را داvد. همانطور که در مقاله php گفته شد، این زبان دارای فریمورک ها یا ابزار های مختلفی می باشد. یکی از فریمورک های پی اچ پی که به عنوان پرکاربرد ترین و محبوب ترین آن شناخته شده است، فریمورک لاراول نام دارد. دلیل محبوبیت فریمورک لاراول (Laravel) استفاده آسان و دیگر ویژگی های آن می باشد. می توانید به کمک این مقاله بیشتر با این فریمورک محبوب آشنا شوید.
آنچه در این مقاله می آموزید:
Toggleفریمورک چیست؟
قبل از پرداختن به فریمورک لاراول بهتر است که بدانید فریمورک چیست؟ Framework در لغت به معنی چارچوب می باشد. فریمورک های برنامه نویسی مجموعه ای از کتابخانه ها، استاندارد ها، دیزاین پترن ها و قوانین کد نویسی می باشند. فریمورک ها در بستر یک چارچوب نرم افزاری در اختیار توسعه دهندگان و برنامه نویسان قرار می گیرند. فریمورک ها برای انواع زبان های برنامه نویسی متفاوت و مختلف هستند. هر کدام از فریمورک ها، کار خاصی را انجام می دهند. فریمورک های CodeIgniter ,Symfony ,Zend ,Phalcon CakePHP و Yii جزء بهترین فریمورک های هستند. فریمورک Laravel نیز جزء فریمورک های پی اچ پی می باشد که به نسبت فریمورک های قبلی بهتر و قوی تر می باشد.
انواع framework
فریمورک ها با توجه به زبان های برنامه نویسی به دو گروه front-end و back-end تقسیم می شوند که در زیر به آن ها می پردازیم.
فریمورک های front-end
از این فریمورک برای طراحی ظاهر پروژه و سمت کاربر استفاده می شود.
فریمورک های back-end
این فریمورک برای کدنویسی سمت سرور و کمک به توسعه دهنده مورد استفاده قرار می گیرد. فریمورک Laravel در زبان php از این گروه فریمورک ها می باشد.
PHP چیست؟
PHP مخفف عبارت Hypertext Preprocessor می باشد که به عنوان یک زبان برنامه نویسی یا اسکریپت نویسی به حساب می آید. این زبان همانند بیشتر زبان های برنامه نویسی دارای قابلیت متن باز (Open Source) می باشد. یکی دیگر از ویژگی های این پی اچ پی، قابلیت رایگان بودن می باشد که به شما این امکان را می دهد بدون هیچ هزینه ای از آن استفاده نمایید. در زمان استفاده از کدهای PHP، باید آن ها را بر روی یک سرور واقعی یا سرور موجود در کامپیوتر ( wamp یا xampp) اجرا نمایید. زبان برنامه نویسی PHP یکی از زبان هایی می باشد که در بیشتر سایت های بزرگ جهان مورد استفاده قرار می گیرد. فریمورک لاراول یکی از محبوب ترین فریمورک های php می باشد.
فریمورک های php
فریمورک لاراول (Laravel)
فریمورک Laravel بر خلاف دیگر فریم ورک php، بسیار محبوب و جدید می باشد. دلیل محبوبیت این فریمورک، داشتن دستورات ساده و پر کاربرد است که باعث ساده تر شدن توسعه اپلیکیشن های دارای کش، جلسه، مسیر یابی، صف بندی، احراز هویت و … شده است.
فریمورک Codeigniter
فریمورک Codeigniter در فارسی با نام کدایگنایتر معرفی می شود که یکی دیگر از فریمورک های php به حساب می آید و از سمت توسعه دهندگان PHP بسیار پیشنهاد می شود. فریمورک Codeigniter به دلیل داشتن قابلیت متن باز، خیلی سبک می باشد که باعث ساخت سریع صفحات وب داینامیک می شود. این فریمورک با مستندات جامع و طبیعت انعطاف پذیر فوق العاده ای که دارد، یادگیری را خیلی ساده می کند.
فرمورک Yii
فرمورک Yii یکی از فریمورک های php است که دارای عملکرد و ویژگی های پیشرفته می باشد و در موفقیت های PHP به عنوان زبان برنامه نویسی وب تاثیر بسیاری داشته است.
فریمورک Symfony
فریمورک سیمفونی یکی از فریمورک های پایدار یا stable در حوزه طراحی وب زبان php می باشد و این فریمورک رای ساخت سایت هایی با امکانات بالا و دیگر نرم افزار های تحت وب مورد استفاده قرار می گیرد. فریمورک سیمفونی دارای ویژگی هایی همچون مقیاس پذیری و قابلیت انعطاف است که به توسعه دهندگان کمک می کند تا بتوانند مهارت های خود را به صورت آزادانه به کار بگیرند.
فریمورک CakePHP
فریمورک کیک پی اچ پی جزء فریمورک های متن باز PHP به حساب می آید که بر پایه Model-View-Controller و یا همان MVC فعالیت می کند. این فریم ورک بسیار سبک می باشد و به کدنویسی کمتری نیاز پیدا می کند. این فریمورک بیشتر مناسب کدنویسی با مقیاس بزرگ می باشد.
فریمورک Zend
فریمورک Zend در ساختار ساده و مفهوم شی گرایی بسیار قدرتمند می باشد که پیشرفته برای توسعه و مدیریت اپلیکیشن ها و سایت های تجاری مورد استفاده قرار می گیرد. این فریمورک به برنامه نویس ها این امکان را می دهد تا بتوانند سرعت توسعه وب را گشترس دهند. فراموش نکنید که قابلیت مقیاس و انعطاف این فریمورک، آن را جذاب و متمایز کرده است.
فریمورک Phalcon
فریمورک فالکون نسبت به دیگر فریمورک php متفاوت تر می باشد. دلیل تفاوت این فریمورک، برنامه نویسی آن به صورت زبان C و ++C می باشد که آن را بسیار سریع می کند. این فریمورک دارای امکاناتی همچون مدیریت منابع (Asset ها)، حافظه و Caching و AutoLoader جهانی است.
فریمورک Slim
فریمورک Slim به عنوان میکرو فریمورک php می باشد که مناسب ساخت RestFull API است. این فریمورک گام های ساده ای برای توسعه API های مورد نظر را در اختیار برنامه نویسان قرار می دهد. فریمورک Slim دارای قابلیت هایی همچون ساده Session، کوکی و مسیریابی و دسترسی سریع به پایگاه داده می باشد.
فریمورک FuelPHP
فریمورک FuelPHP یکی دیگر از فریمورک های php می باشد که دارای چارچوب PHP ماژولار و قابل ارتقا می باشد و از معماری MVC برای توسعه برنامه ها استفاده می کند. این فریمورک نه تنها از MVC بلکه از MVC نسخه جدید سلسه مرتبطی (Hierarchical Model-View-Controller) نیز پشتیبانی می کند. این فریمورک با داشتن و ارائه ویژگی های امنیتی گسترده همچون فیلتر کردن URL و رمزگذاری خروجی، تمامی نگرانی های امنیتی برنامه ها را برطرف می کند و برنامه ها را ایمن می سازد.
فریمورک PHPPixie
فریمورک phpPixie همانند فریمورک FuelPHP از نسخه جدید MVC یعنی HMVC پشتیبانی می کند و برعکس فریمورک FuelPHP، این فریمورک از قابلیت MongoDB پشتیبانی می کند. علاوه بر موضوعات گفته شده، درک و یادگیری آن بسیار راحت می باشد.
فریمورک لاراول چیست؟
فریمورک لاراول یکی از بهترین فریمورک های توسعه وب اپلیکیشن می باشد. این فریمورک از به عنوان محبوب ترین فریمورک زبان برنامه نویسی PHP به حساب می آید. فریمورک Laravel توانسته است، که در زمانی کوتاه به اولین گزینه توسعه دهندگان برای توسعه برنامه های تحت وب تبدیل شود. این فریمورک دارای معماری MVC می باشد و به صورت رایگان و متن باز ارائه و قابل استفاده می باشد. Laravel امکانات هوشمندی را دراختیار برنامه نویسان قرار می دهد و باعث لذت بخش تر شدن برنامه نویسی می شود. این فریمورک به نسبت دیگر فریمورک های PHP، از امنیت و سرعت توسعه بیشتری برخوردار می باشد. فریمورک Laravel دارای کتابخانه های بسیار متنوعی می باشد و از بعضی فریمورک های سیمفونی پشتیبانی می کند. این فریمورک سرویس های مختلفی را در اختیار برنامه نویسان قرار می دهد. این سرویس ها شامل مواردی همچون تأیید هویت، دسترسی های کاربران، کنسول Artisan، پرداخت و صورتحساب، کش (Cache) و … می باشد.
نسخه های فریمورک لاراول
- لاراول 1
- لاراول 2
- لاراول 3
- لاراول 4
- لاراول 5
- لاراول 5.1
- لاراول 5.2
- لاراول 5.3
- لاراول 5.4
- لاراول 5.5
پیش نیازهای فریمورک لاراول (Laravel)
- PHP 7
- یک سرور ریموت یا لوکال PHP (Valet ، Homestead ، Vagrant ، MAMP و غیره)
- بانک اطلاعاتی ترجیحا MySQL
ساختار MVC (معماری فریمورک لاراول)
MVC از عبارت Model View Controller ساخته شده است که در زمان کار کردن با فریمورک ها استفاده می شود. ساختار MVC از ترکیب کد های برنامه نویسی ساخته شده است که به سه بخش View ،Controller و Model تقسیم می شود. View وظیفه نمایش اطلاعات به کاربر، بخش Controller دریافت اطلاعات از کاربر و پردازش آن و بخش Model نیز وظیفه ذخیره و بازیابی اطلاعات را بر عهده دارند.
دلایل استفاده از فریمورک لاراول (Laravel)
احتمالا برای شما هم سوال است که چه دلایلی برای استفاده از فریمورک لاراول وجود دارد. می توانید می توانید این دلایل را در لیست زیر مشاهده نمایید.
- پشتیبانی از MVC و شی گرایی در laravel
- احراز هویت و اعطای مجوز
- سیستم پکیج
- پشتیبانی از سیستم فایل چند گانه
- کنسول Artisan
- ORM در فریمورک لاراول
- موتور قالب در laravel
- زمان بندی وظایف
- گزارشات و اطلاع رسانی
- ابزارهای تست laravel
- رابط کاربری واکنش گرا در فریم ورک لاراول
مزایای فریمورک لاراول
فریمورک Laravel همانند دیگر فریمورک ها دارای مزایای بسیار زیادی می باشد. شما با هر بروزرسانی این فریمورک می توانید از مزایای افزایش یافته آن استفاده کنید. این موضوع باعث شده است که فریمورک Laravel را به عنوان جادوگر دنیای وب معرفی کرد. شما به وسیله لاراول با کمترین میزان کدنویسی و با وارد کردن دستوراتی کوتاه می توانید کارهای بزرگی را انجام دهید.
بعضی از مزایای فریمورک لاراول
- استفاده از معماری MVC
- متن باز (Open Source) بودن
- آسانی در یادگیری
- افزایش سرعت توسعه پروژه
- امنیت بالا
- بروز رسانی آسان
- آسان تر کردن اعمالی همچون احراز هویت (Authentication) ، مسیریابی (Routing) و Cache کردن
- استفاده از Remote Component
- افزایش چشمگیر سرعت کد نویسی
- توسعه برنامه بدون به خطر افتادن قابلیت ها و کد های قبلی برنامه
- محدود کردن Eloquent با استفاده از دستوراتی ساده
- قابلیت اجرای آزمایشهای متعدد مانند Unit Testing با استفاده از دستوراتی ساده
- قابلیت دسترسی آسان به دیتابیس (Database) توسط Migration ها
- خط فرمان فوق العاده Artisan
- قابلیت ایجاد Packageهای مختلف
- استفاده از خصوصیت auto-loading
- استفاده از ابزار ORM
- استفاده کردن از موتور Template Blade
- و …
معایب فریمورک لاراول
فریمورک Laravel علاوه بر مزایای بالا، دارای معایبی نیز می باشد. می توانید این معایب را به صورت زیر مشاهده نمایید.
- آهسته بودن (با آپدیت درست می شود)
- ضعیف بودن پشتیبانی فریم ورک لاراول
- پیچیده بودن ابزار های مسیر یابی معکوس برای برنامه نویسان مبتدی و متوسط
فریمورک لاراول یا وردپرس
در دنیای طراحی سایت، تکنولوژی های بسیار زیادی وجود دارد. این تکنولوژی ها شامل CMS ها و Framework ها می باشند. به cms ها، سیستم مدیریت محتوا نیز گفته می شود. وردپرس، جوملا، دروپال و … به عنوان CMS به حساب می آیند. که معروف ترین و پر کاربردترین آن، وردپرس می باشد. همانطور که می دانید، فریمورک ها، همان چارچوب های برنامه نویسی می باشند که کد نویسی را آسان می کنند. هر زبان دارای فریمورک های مخصوص خود می باشد. لاراول یکی از همین فریمورک ها می باشد که مخصوص زبان پی اج پی است.
وردپرس
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا منبع باز، رایگان و قابل اطمینان می باشد. وردپرس بیشتر در وبلاگ ها و روزنامه ها مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین یک سازمان کوچک و مبتدیان نیز می توانند از وردپرس استفاده کنند.
لاراول
لاراول یک چارچوب یا فریمورک مخصوص زبان PHP می باشد. لاراول در PHP7 نوشته شده است و به خوبی از سیستم عامل cross-platform پشتیبانی می کند. لاراول برای توسعه برنامه های وب و بر اساس مشاهده معماری و سمفونی کنترلر توسعه یافته است.
سخن پایانیفریمورک لاراول (Framework Laravel) یک فریمورک php است که در طراحی سایت، کاربرد بسیار زیادی دارد و در بین برنامه نویسان بسیار محبوب است. لذا در این مقاله به طور کلی به این فریمورک پرداخته شده است. همچنین ساختار، مزایا و معایب این فریمورک و مقایسه آن با دیگر فریمورک های به طور کامل بیان شده است. با مطالعه این مقاله به راحتی می توانید شناخت خود را درباره فریمورک لاراول بالا ببرید. برای دریافت پاسخ سوالات خود و بهره مند شدن از تجربه اساتید خبره و دیگر دوستانتان در کمپین آموزشی بی لرن می توانید سوالات خود را در کافه گپ و گفت مطرح نمایید و در سریعترین زمان، پاسخ سوال خود را دریافت نمایید. همچنین می توانید با عضویت در کمپین آموزشی بی لرن، از دوره های آموزشی رایگان و کاربردی در زمینه های مختلف به صورت تخصصی و حرفه ای بهره مند شوید. با توجه به مسیر یادگیری در زمینه های مختلف می توانید برای شروع طراحی سایت از آموزش PHP بهرهمند شوید. |
دیدگاهتان را بنویسید