چگونه طراح وب سایت شویم؟
تا حالا شده با طراحان وب سایت گپ بزنید و دوست داشته باشید که همانند آن ها یک طراح وب سایت موفق شوید؟ به طراحی سایت علاقه دارید اما نمی دانید از کجا شروع کنید؟ شاید هم طراح وب سایت باشید ولی نمی دانید چگونه طراح وب سایت موفق شوید؟ شما با این مقاله مفید می توانید به جواب یکی از سوالات مهم خود “چگونه طراح وب سایت شوید” برسید.
آنچه در این مقاله می آموزید:
Toggle۲ روش در طراحی وب سایت
طراحی سایت بدون برنامه نویسی
یکی از روش های طراحی سایت، طراحی سایت بدون کد نویسی می باشد. شما با این روش می توانید بدون کد نویسی تنها با یاد گرفتن وردپرس و قالب های حرفه ای آن (Be، اهورا و Enfold) و پلاگین های آن یک سایت را طراحی نمایید. شما به عنوان کسی که می خواهید بدون کد نویسی سایت طراحی کنید، می توانید علاوه بر قالب ها، پلاگین های وردپرس از Visual Composer نیز استفاده نمایید. با Visual Composer می توانید امکاناتی را که برای طراحی سایت لازم دارید را اضافه کرده و همراه قالب، آن ها را پیاده سازی کنید.
طراحی سایت با برنامه نویسی
در این روش برای طراحی سایت حتما باید یکی از زبان های برنامه نویسی طراحی سایت را انتخاب نمایید و آن را آموزش ببینید. فراموش نکنید که پایه و اساس تمام زبان های طراحی سایت، HTML و CSS هستند و قبل آموزش دیگر زبان ها باید آن ها را یاد بگیرید. می توانید برای انتخاب بهترین زبان و آموزش آن ها از دوره های کمپین آموزشی بی لرن استفاده نمایید.
انواع برنامه نویسی
فراموش نکنید که برنامه نویسی تمام وب سایت هایی که توسط شما یا هر طراح سایت دیگری انجام می شود، به 2 صورت سمت کاربر و سمت سرور می باشد که در ادامه به طور کامل به آن ها می پردازیم.
برنامه نویسی سمت کاربر (client side)
اگر شما به عنوان یک برنامه نویس می خواهید، طراحی سایت خود را با برنامه نویسی سمت کاربر شروع نمایید، لازم است قبل از آن زبان های HTML و CSS که پایه و اساس تمام زبان های برنامه نویسی هستند را یاد بگیرید. شما با این مدل برنامه نویسی، می توانید کد های نوشته شده سایت خود را به کمک مرورگر ها به کاربران خود نمایش دهید. شما می توانید برای پویا کردن سایت خود از زبان جاوا اسکریپت استفاده نمایید. جاوا اسکریپت دارای کتابخانه ای به نام جی کوئری می باشد. یکی دیگر از ابزار های مورد استفاده در برنامه نویسی تحت کاربر، Bootstrap است. Bootstrap خود دارای مجموعه ای از ابزار های رایگان همچون دستورات HTML ،CSS و توابع جاوا اسکریپت می باشد که برای تولید و نمایش فرم ها، دکمه ها، تب ها، ستون ها و سایر المان ها مورد استفاده قرار می گیرد.
برنامه نویسی سمت سرور (server side)
زمانی که برنامه نویسی خود را به صورت برنامه نویسی سمت سرور انجام می دهید، نمی توانید به طور مستقیم اطلاعات خود را با مرورگر ها به کاربران نمایش دهید. شما باید اطلاعات خود را به سرور بفرستید، سپس سرور بر روی اطلاعات شما تجزیه و تحلیل هایی را انجام می دهد و نتیجه نهایی را به مرورگر ها می فرستد تا کاربران بتوانند اطلاعات شما را مشاهده نمایند. این مدل برنامه نویسی با زبان های php و ASP.net انجام می شود.
3 گام برای شروع طراحی سایت
آشنایی با کار یک طراح وب سایت
قبل از شروع طراحی سایت باید با سیستم کار طراحی سایت، نحوه کسب درآمد، پستی و بلندی های طراحی سایت، آگاهی از مزایای داشتن سایت و … آشنا شوید. حتما باید توجه کنید که آیا علاقه به طراحی سایت دارید؟ چون یکی از موضوعات تاثیر گذار در پیشرفت شما در طراحی سایت، علاقه شما به این فعالیت می باشد.
شناسایی تخصص های لازم برای طراحی سایت
این موضوع دومین گام برای شروع طراحی سایت به حساب می آید. فراموش نکنید که در طراحی سایت 3 تخصص وجود دارد که هر کدام مشخص کننده جایگاه شما در تیم برنامه نویس به حساب می آید. این 3 تخصص شامل گرافیست (طراح) سایت، برنامه نویس سمت کاربر (client side) و برنامه نویس سمت سرور (server side) می باشند که کار هر کدام متفاوت می باشد. می توانید هر کدام از این تخصص ها را انتخاب نمایید و آموزش ببینید.
شناخت روش های یادگیری طراحی سایت
روش های مختلفی برای یادگیری طراحی سایت وجود دارد که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم.
روش یادگیری | مزایا | معایب |
جست و جو در اینترنت و مطالعه مقاله | تقریباً رایگان |
|
مطالعه ی کتاب |
|
|
ویدئو آموزشی |
|
|
کلاس های آموزشی |
|
ندارد |
ویژگی های لازم برای تبدیل شدن به یک طراح وب سایت حرفه ای
دریای عمیق باش!
دریای عمیق باش به معنی انتخاب زمینه فعالیت خود می باشد. در صورتیکه در بین رشته ها و تخصص های IT انتخابی نداشته باشید و مدام از این رشته به رشته دیگر بروید، هیچ وقت نمی توانید پیشرفت نمایید و یک طراح خوب شوید. پس به جای اینکه اقیانوس شوید یک دریای عمیق شوید. برای اینکه یک طراح سایت حرفه ای شوید تخصص خود را انتخاب نمایید و به رشته دیگر نروید.
آگاهی کامل به نیاز های بازار کار
به دلیل رشته های مختلف در حوزه IT و افزایش متخصصان، دانستن نیاز های بازار کار بسیار مهم و ضروری می باشد. قبل از انتخاب رشته مورد نظر به بازار کاری رشته مورد نظر خود توجه نمایید تا بعد از یادگیری آن پشیمان نشوید.
داشتن برنامه بلند مدت
یکی از موارد بسیار مهم در پیشرفت طراحی سایت، داشتن برنامه بلند مدت می باشد. این برنامه بلند مدت مشخص می کند که شما به عنوان طراح سایت قرا است برای خود کار نمایید یا در یک شرکت شروع به کار کنید. این برنامه بلند مدت برای هر فرد متفاوت می باشد و دارای جزئیات بیشتری نیز هستند.
به روز بودن
فراموش نکنید که بروز بودن لازمه موفقیت در تمام رشته ها مخصوصا در طراحی سایت می باشد. تنها برای به روز بودن، هر روز یا حداقل 2 بار در هفته زمان برای مطالعه گذاشتن کافی است و به راحتی می توانید خودتان را به روز نگه دارید.
داشتن تمرکز
یکی از مهم ترین مؤلفه ها برای موفقیت در طراحی سایت، داشتن تمرکز است. در زمان یادگیری طراحی سایت از قدم اول، نیازی به فکر درباره قدم آخر نیست و فراموش نکنید که حتما حتما قدم های یادگیری خود را با تمرکز بردارید و هیچ وقت تمرکز خود را از دست ندهید.
رعایت استاندارد های ایران با کیفیت جهانی
در ایران برای تمام کارها استاندارد هایی وجود دارد که شما به عنوان طراح سایت یا هر متخصص دیگر باید نسبت به استانداردهای تخصص خود آگاهی داشته باشد. شناخت استاندارد های طراحی سایت به شما در دلسرد نشدن کمک می کند و امکان خلاق بودن را به شما می دهد.
مفید هزینه کن
در زمانی که می خواهید طراحی سایت را یاد بگیرید، لازم نیست هزینه های زیاد و غیر ضروری انجام دهید. سعی نمایید که هزینه های مفیدی در زمینه یادگیری و کسب تجربه داشته باشید. بیشترین موضوعی که به شما در موفقیت به طراحی سایت کمک می کند، تجربه شما در این زمینه می باشد که این موضوع باعث می شود که یک طراح سایت موفق شوید.
برای طراح وب سایت شدن از کجا شروع کنیم؟
از HTML شروع کنید.
html زبان استاندارد و پایه طراحی صفحات وب می باشد و تمام زبان های برنامه نویسی به آن وابستگی دارند. تمام اجزاء صفحه همچون متن، عکس و… به وسیله این زبان طراحی می شوند و در صفحه نمایش داده می شوند..
با CSS ادامه دهید.
اجزاء ایجاد شده توسط HTML دارای ویژگی های هستند که این ویژگی ها توسط CSS به اجزاء داده می شوند تا تمام اجزاء به صورت یک چیدمان کامل در سایت مشخص شوند و این 2 زبان همیشه همراه هم هستند.
با جاوا اسکریپت کار خود را حرفه ای جلوه دهید.
این زبان برای پویا سازی سایت مورد استفاده قرار می گیرد، مثلا زمانی که سایت شما دارای منو های کشویی یا انیمیشن باشد باید از این زبان استفاده نمایید. البته اگر نخواستید زود این زبان را یاد بگیرید، می توانید بعد از HTML و CSS یکی از زبان های سمت سرور را یاد بگیرید و در آخر زبان جاوا اسکریپ را بیاموزید.
یک زبان برنامه نویسی سمت سرور بیاموزید.
زبان برنامه نویسی سمت سرور برای ایجاد تبادل بین مرورگر و سرور مورد استفاده قرار می گیرد و اطلاعات کاربر را در دیتابیس ذخیره می کند. زبان PHP و ASP.NET دو زبان محبوب برنامه نویسی تحت سرور می باشند. ما به دلیل محبوبیت، سهولت یادگیری، متن باز بودن و … زبان php را به شما پیشنهاد می کنیم.
8 قدم برای طراح وب سایت شدن
قدم اول: آشنا بودن به محیط وب
اگر می خواهید طراح وب سایت شوید، باید اولین قدم خود را آشنایی با محیط وب قرار دهید. برای آشنا شدن با محیط وب، تنها جستجو کردن در اینترنت نمی باشد بلکه منظور کار با ابزار و سایت و حتی وبلاگ می باشد. برای این کار می توانید یک وبلاگ برای خود داشته باشید و با آن کار کنید، این کار باعث می شود که ذهنیت شما نسبت به سایت و طراحی سایت باز شود.
قدم دوم: یادگیری وردپرس
وردپرس نرم افزاری است که دارای افزونه (پلاگین) و قالب های مختلفی می باشد و شما می توانید به صورت رایگان با 2 زبان فارسی و انگلیسی به این نرم افزار دسترسی داشته باشید. این نرم افزار امکاناتی همچون ارسال مطلب، ساخت دسته بندی مطالب، آپلود فایل، مدیریت کاربران و … را در خود دارد و شما می توانید بدون کد نویسی از آن ها استفاده کنید.
قدم سوم: یادگیری PHP
php یکی از زبان های تحت وب می باشد و وردپرس نیز از این زبان ساخته شده است. شما با یادگیری و کسب تجربه در این زبان، می توانید یک وردپرس طراحی نمایید.
قدم چهارم: سفارشی سازی قالب
تمام کد های قالب ها به وسیله زبان های HTML و CSS طراحی شده اند که می توانید به راحتی با آموختن این 2 زبان، قالب ها را تغییر دهید و آن ها را سفارشی سازی کنید. این کار باعث بالا رفتن تجربه شما در این 2 زبان می شود.
قدم پنجم: طراحی قالب
زمانی که شروع به سفارشی سازی قالب ها کردید و تجربه های مختلفی را بدست آوردید، می توانید با آموختن Bootsrape ،Jquery برای خود قالب طراحی نمایید. شما به وسیله این قدم و قدم دوم می توانید درآمد خوبی را داشته باشید.
قدم ششم: یادگیری پلاگین نویسی برای وردپرس
پلاگین ترکیب وردپرس، php و طراحی قالب می باشد، وقتی که این 3 موضوع را یاد گرفتید می توانید به راحتی طراحی پلاگین وردپرس را انجام دهید.
قدم هفتم: یادگیری PHP تحت MVC
اگر به عنوان طراح وب سایت میخواهید سایت طراحی شده دارای امنیت خوبی باشد و در زبان php قوی تر باشید، باید در کنار زبان php، زبان php تحت MVC نیز یاد بگیرید.
قدم هشتم: یادگیری یک فریمورک PHP مانند لاراول
فریم ورک ها ابزار هایی هستند که به وسیله آن ها کار برنامه نویسی راحت تر می شود. فریم ورک هر زبان با زبان های دیگر متفاوت می باشد. یکی از فریم ورک های زبان php که بسیار مهم و کاربردی است، فریم ورک لاراول نام دارد. این فریمورک همانند MVC، امنیت سایت شما را بالا می برد و یادگیری این فریم ورک بسیار ضروری و کاربردی می باشد.
مهارت هایی که شما را در مسیر طراح وب سایت شدن کمک می کند!
اگه قصد دارید که یک طراح سایت شوید و در آن موفق باشید، به موارد تاثیر گذار در طراحی سایت که در زیر برای شما معرفی می کنیم توجه نمایید.
طراح وب باشید، نه یک طراح گرافیک
شاید از نظر تئوری مفهوم طراح وب سایت با طراح گرافیک یکسان باشد، اما در حقیقت اینطور نیست و شخصی که طراح وب سایت می باشد نمی تواند کار گرافیکی سایت را انجام دهد و بلعکس هم همینجور می باشد. طراح وب سایت وظیفه برنامه نویسی سایت را بر عهده دارد و طراح گرافیک سایت نیز وظیفه طراحی فایل های گرافیکی سایت را بر عهده دارد.
سازمان یافته باشید.
سازمان یافته بودن به این معنی می باشد که برای خود برنامه و زمان داشته باشید، در صورتیکه اینگونه نباشید در کار خود دچار مشکل می شوید. سازمان دهی شامل موارد زیر می باشد.
- طبقه بندی متن ها
- طبقه بندی تصاویر
- طبقه بندی گرافیک ها
- طبقه بندی فیلم ها
- طبقه بندی فایل های صوتی
مراحل طبقه بندی
- در پوشه ای جداگانه
- گذاشتن نام و برچسب مناسب برای هر کدام
- حفظ و نگهداری لیستی از کار هایی که در طول یک پروژه انجام می دهید
داشتن توانایی فروش کار خود
اگر می خواهید یک طراح وب سایت موفق شوید، باید اجازه دهید کاربران شما را بشناسند و با شما ارتباط برقرار کنند. شما می توانید به کمک روش های زیر خودتان را به کاربران معرفی نمایید.
- بازاریابی محاوره ای
- بازاریابی رسانه های اجتماعی
- و حتی بازاریابی به وسیله ویزیت کارت
برنامه ریزی قبل از طراحی
برنامه ریزی قبل از طراحی یکی از عوامل بسیار مهم در طراح وب سایت شدن است. این برنامه ریزی شامل مواردی همچون تحقیق در مورد شرکت مشتری، درخواست مشتری و آنچه که از وب سایت خود انتظار دارد، تفکر بر آنچه رقبای تان انجام می دهند و روند صنعت مرتبط می باشد. با توجه و عمل به این 4 مورد می توانید بهترین نتیجه و بهترین ایده را بدست آورید.
یافتن ابزار مناسب
در طراحی سایت ابزار های مختلفی وجود دارد، شما به عنوان یک طراح سایت باید برای رسیدن به موفقیت بهترین و مناسب ترین ابزار را برای خود انتخاب نمایید. اگر با ابزاری که انتخاب می کنید راحت باشید، می توانید بدون خسته و اذیت شدن وب سایت مورد نظر را طراحی نمایید.
ارزیابی کار خود و دریافت بازخورد
زمانی یک طراح وب سایت موفق و حرفه ای می شوید که پروژه طراحی کرده را مدام ارزیابی، تجزیه و تحلیل نمایید، فراموش نکنید که علاوه بر این باید بتوانید نتیجه و بازخورد نهایی را بپزیرید.
خود را با فناوری های جدید به روز کنید
در حوزه طراحی سایت ابزار ها و تکنولوژی های جدیدی به طراح سایت معرفی می شود، اگه دوست دارید که طراح سایت باشید حتما در هفته یا روز برای بروز نگه داشتن خود زمانی اختصاص دهید.
8 عامل موفقیت در تبدیل شدن به یک طراح سایت موفق
این 8 عامل زیر به شما در طراح سایت موفق شدن کمک بسیاری می کند.
ایجاد سایت شخصی
یکی از عوامل موفقیت شما ایجاد یک سایت شخصی می باشد تا بتوانید خودتان را به مشتریان خود معرفی نمایید و با آن ها در ارتباط باشید. شما با این عامل می توانید دانش خود را در اختیار کاربران خود قرار دهید.
تبلیغات
دومین عامل که یکی از مهم ترین عوامل به حساب می آید، تبلیغات می باشد که کمک بسیاری به شناخته شدن کسب و کار شما می کند. این عامل باعث بالا رفتن کاربران شما می شود.
شرکت در دوره های آموزشی معتبر
برای اینکه یک طراح سایت موفق شوید، باید دوره های آموزشی مختلفی را بگذرانید و بیشتر با طراحی سایت آشنا شوید. برای نتیجه بهتر از دوره های آموزشی، گذراندن دوره های آموزشی با کیفیت و داشتن اساتید با تجربه بسیار مهم و تاثیر گذار می باشد.
تمرین
یکی از اصلی ترین عوامل تاثیر گذار در موفقیت شما تمرین های زیاد و مداوم می باشد. هر چقدر بیشتر تمرین کنید، بیشتر در طراحی سایت تجربه کسب می کنید.
محیط کار
طراح سایت در هر جایی که هست ( کارمند باشد یا …) با داشتن اینترنت می تواند طراحی سایت انجام دهد و اگر اینترنت در دسترس نداشته باشد، نمی تواند هنر خود را به نمایش بگذارد.
شرکت در پروژه های کوچک و بزرگ
برای موفقیت در حوزه طراحی سایت، باید غرور خود را زیر پا بذارید، حتی اگر مجبور باشید که پروژه هایی را به صورت رایگان انجام دهید و هیچ دستمزدی را دریافت نمایید. تمام تلاش خود را بکنید تا تجربه کسب نمایید حتی اگر پروژه های کوچک انجام دهید.
شناسایی نقاط ضعف و نقاط قوت
حوزه طراحی سایت نیز همانند دیگر کارها دارای مزایا و معایب های می باشد که شناخت نقاط ضعف و نقاط قوت طراحی سایت بسیار مهم است. با شناخت این موارد راحت تر می توانید این کار را انجام دهید.
کاری را انجام دهید که از آن لذت ببرید
فراموش نکنید، زمانی موفق می شوید که کاری را انجام دهید که به آن علاقه و عاشق آن باشید. کاری که به آن علاقه داشته باشید با روحیات شما سازگار می باشد و به راحتی می توانید با معایب آن کنار بیایید و در کار خود موفق شوید.
مدت زمان یادگیری طراحی وب سایت چقدر است؟
مدت زمان یادگیری طراحی سایت متغییر می باشد و فراموش نکنید که مدت زمان یادگیری طراحی وب سایت به شما بستگی دارد. هر چقدر زودتر یاد بگیرید و تمرین زیادی داشته باشید، زودتر طراحی وب سایت را یاد می گیرید. به طور معمول یادگیری طراحی سایت حداقل ۳ ماه طول می کشد.
آیا برای طراح سایت شدن به تحصیلات دانشگاهی نیاز است؟
یکی از رشته های مرتبط با طراحی سایت، رشته های IT و کامپیوتر می باشد که می توانید با دانشگاه رفتن و گذراندن آن ها و یادگیری جزئیات بیشتر با طراحی سایت آشنا شوید. برای این سوال می توانیم بگوییم که اجباری نیست که حتما دانشگاه بروید، همانند خیلی از طراحان سایت که با گذراندن دوره های بیرون یک طراح موفق هستند.
سخن پایانیدر حوزه طراحی سایت، افراد بسیاری وجود دارند که قبل از شروع طراحی سایت، این سوال در ذهنشان وجود دارد که چگونه طراح وب سایت شویم. خیلی از کاربرانی که می خواهند طراح سایت شوند، نمی دانند که طراحی وب سایت را از کجا شروع کنند و چگونه در آن پیشرفت کنند. این مقاله به شما کمک می کند تا به جواب سوالاتتان دست یابید و حوزه طراحی سایت را شروع نمایید. برای دریافت پاسخ سوالات خود و بهره مند شدن از تجربه اساتید خبره و دیگر دوستانتان در کمپین آموزشی بی لرن می توانید سوالات خود را در کافه گپ و گفت مطرح نمایید و در سریعترین زمان، پاسخ سوال خود را دریافت نمایید. همچنین می توانید با عضویت در کمپین آموزشی بی لرن، از دوره های آموزشی رایگان و کاربردی در زمینه های مختلف به صورت تخصصی و حرفه ای بهره مند شوید. با توجه به مسیر یادگیری در زمینه های مختلف می توانید برای شروع طراحی سایت و برنامه نویسی از آموزش html و css بهره مند شوید. |
دیدگاهتان را بنویسید