تبدیل شدن به طراح وب سایت
همانطور که می دانید، حوزه طراحی سایت در حال پیشرفت و بزرگ شدن می باشد. شاید شما هم بخواهید طراح سایت شوید اما از گام های تبدیل شدن به طراح وب سایت خبر نداشته باشید. امروزه به دلیل تغییر سبک کاری بسیاری از کسب و کارها و تغییر سبک آن ها از کارهای سنتی به کسب و کارهای اینترنتی، بازار کار طراحی سایت رونق یافته است. تمامی سوال هایی که ممکن است برای شما پیش بیاید از جمله چگونه و از کجا باید طراحی وب سایت را شروع کنید، آیا می توانید در این راه موفق شوید و … در این مطلب پاسخ داده شده است. پیشنهاد می کنیم مطالعه این مطلب را تا انتها ادامه دهید تا صفر تا صد تبدیل شدن به طراح وب سایت حرفه ای را یاد بگیرید.
آنچه در این مقاله می آموزید:
Toggleتبدیل شدن به طراح وب سایت : چگونه طراح وب سایت شویم؟
برای تبدیل شدن به طراح وب سایت، گام های مختلفی وجود دارد که در این قسمت به آن ها پرداخته می شود.
آشنا شدن با کار یک طراح وب سایت
یکی از گام های موجود در تبدیل شدن به طراح وب سایت، آشنایی با کار طراحی وب سایت و روش های کسب درآمد اینترنتی می باشد. فراموش نکنید که در این بین مانند تمامی کسب و کارهای دیگر، پستی بلندی هایی وجود دارد که می بایست با آن ها آشنا باشید. سپس باید ببینید آیا واقعا به کار طراحی سایت علاقه دارید یا خیر؟ دلیل این موضوع، تاثیر علاقه بر پیشرفت شما در هر کار می باشد. درباره موقعیت شغلی و درآمد آن اطلاعات بیشتری کسب نمایید تا بتوانید با انگیزه بیشتری شروع نمایید.
شناخت تخصص های لازم برای تبدیل شدن به طراح وب سایت
این گام در تبدیل شدن به طراح وب سایت به عنوان مهم ترین گام به حساب می آید. در حوزه طراحی سایت، تخصص های مختلفی وجود دارد که برای شروع و ادامه کار می بایست مشخص کنید که به کدام حوزه علاقه مندید و میخواهید در آن زمینه متخصص شوید. در ادامه با این تخصص ها آشنا خواهید شد.
اولین تخصص لازم در تبدیل شدن به طراح وب سایت : گرافیست سایت
به طور کلی فعالیت هایی همچون ایجاد طرح های اولیه وب سایت، طراحی اشکال گرافیکی، تصویرسازی، طراحی لوگو و… بر عهده گرافیست می باشد. در صورتیکه می خواهید گرافیست سایت باشید، باید فردی خلاق و با انگیزه باشید.
دومین تخصص لازم در تبدیل شدن به طراح وب سایت : برنامه نویس سمت کاربر (client side)
طراحی رابط کاربری که به آن پوسته سایت یا بخش مرتبط با کاربر نیز گفته می شود، وظیفه برنامه نویس رابط کاربری می باشد. زبان هایی همچون html،css مخصوص برنامه نویسی سمت کاربر می باشد.
سومین تخصص لازم در تبدیل شدن به طراح وب سایت : برنامه نویس سمت سرور (server side)
برنامه نویسی هایی هم وجود دارد که کاربر نمی تواند با آن ارتباط برقرار کند. به این مدل، برنامه نویسی سمت سرور گفته می شود. شما با یادگیری یک یا تمام زبان های برنامه نویسی این حوزه می توانید برنامه نویس سمت سرور شوید. زبان های برنامه نویسی سمت سرور، asp.net، php و … می باشند.
روش های یادگیری طراحی سایت و تبدیل شدن به طراح وب سایت
این گام در تبدیل شدن به طراح وب سایت مربوط به چگونگی یادگیری طراحی سایت می باشد. راه های مختلفی برای یادگیری این حوزه وجود دارد. فراموش نکنید که راهی را انتخاب کنید که با کمترین هزینه یک طراح وب سایت حرفه ای شوید. این هزینه شامل زمان، پول و انرژی می باشد. جدول زیر نمایش دهنده روش های یادگیری طراحی سایت همراه با مزایا و معایب می باشد.
روش یادگیری | مزایا | معایب |
جست و جو در اینترنت و مطالعه مقاله | تقریبا رایگان |
دشواری فرآیند یادگیری طولانی شدن فرآیند یادگیری |
مطالعه کتاب |
امکان یادگیری در هر زمان و مکان هزینه کم |
دشواری فرآیند یادگیری دور شدن از فرآیند عملی برنامه نویسی طولانی شدن فرآیند یادگیری عدم کسب مهارت های لازم |
ویدئوی آموزشی |
هزینه متوسط امکان یادگیری در هر زمان و مکان استفاده از تجربیات بهترین مدرس ها یادگیری آسان امکان استفاده مجدد از منابع آموزشی |
باقی ماندن سوالات ذهنی در صورت وجود نداشتن پشتیبانی از طرف ارائه دهنده از دست دادن زمان در صورت کم بودن کیفیت آموزش ها |
کلاس های آموزشی |
استفاده از تجربیات مدرس یادگیری آسان |
هزینه بالا وابسته بودن سر فصل ها به سطح علمی کلاس و میزان دانش استاد محدودیت زمان و مکان |
استفاده از ابزارهای مناسب برای گرافیک سایت
این گام از تبدیل شدن به طراح وب سایت مربوط به افرادی می باشد که وارد حوزه گرافیست سایت شده اند. گرافیست های سایت با استفاده از یک ویرایشگر گرافیکی مناسب می توانند گرافیک سایت را تقویت کنند. یکی از ویرایشگر ها، Adobe Illustrator نام دارد. به وسیله این ویرایشگر به راحتی می توانید تصاویر گرافیکی حرفه ای ایجاد نمایید. Illustrator یا Fireworks هزینه بر می باشند اما به وسیله Inkscape و Photoshop بدون هیچ هزینه می توانید ابزار گرافیکی جذابی ایجاد نمایید.
ایجاد وب سایت پویا با استفاده از PHP و MySQL
یکی از مواردی که به شما در تبدیل شدن به طراح وب سایت حرفه ای کمک بسیاری می کند، ایجاد وب سایت های پویا می باشد. شما به وسیله این فناوری می توانید، وب سایتی را طراحی نمایید که نیاز به ایجاد صفحات HTML شخصی نداشته باشد. اما به شما اجازه می دهد از قالب ها برای نمایش چندین صفحه در همان طراحی اولیه استفاده نمایید. علاوه بر آن می توانید از یک سایت پویا برای بهبود تجربه کاربری خود استفاده کنید. این موضوع باعث می شود تا بتوانید از PHP بدون نیاز به سرور در پهنای باند صرفه جویی کنید.
نیاز به یک هاست برای تمرین و تبدیل شدن به طراح وب سایت حرفه ای
بعد از یادگیری موارد بالا، نوبت به تمرین می رسد. برای تمرین کردن نیاز به یک هاست (host) دارید. در صورتی که نخواهید بابت این موضوع هزینه کنید، می توانید از برنامه هایی همچون Xampp یا Wamp برای ایجاد فضای localhost استفاده نمایید.
تمرین با استفاده از نمونه های برنامه نویسی
پس از تهیه هاست یا فضای localhost، به آخرین گام از تبدیل شدن به طراح وب سایت یعنی تمرین می رسیم. برای تمرین بهتر، برخی نمونه اسکریپت های موجود را برای خود اجرا نمایید تا متوجه بهینه شدن نحوه کار شوید. CMSهایی چون وردپرس، Drupal و جوملا می توانند برای شما بسیار کارآمد و مفید باشند.
۱۰ نکته مهم برای تبدیل شدن به یک طراح سایت
- یادگیری دانش طراحی سایت
- یادگیری مهارت های مورد نیاز
- یافتن ابزار مناسب
- یادگیری قوانین پایه سئو
- تست سایت طراحی شده
- بهبود مهارت های ارتباطی
- آشنایی با روندها و استانداردهای جدید طراحی سایت در دنیا
- شرکت در وبینارها و گردهمایی های طراحی سایت
- یادگیری و تمرین! یادگیری و تمرین! یادگیری و تمرین!
- تمرکز بر روی ایجاد نمونه کار و به روز رسانی آن ها
برای تبدیل شدن به طراح وب سایت حرفه ای از کجا شروع کنیم؟
قبل از رسیدن به جواب اینکه برای تبدیل شدن به طراح وب سایت از کجا شروع کنید، لازم است به ۲ موضوع بسیار مهم را بپردازیم. این دو موضوع شامل طراح سایت و توسعه دهنده وب سایت می باشند. در حوزه طراحی سایت این دو موضوع با هم اشتباه گرفته می شوند. به طور کلی طراح سایت بیشتر نقش طراحی های گرافیکی سایت را برعهده دارد. در صورتیکه توسعه دهنده وب سایت، بیشتر به کد نویسی می پردازد. در صورتیکه می خواهید یک توسعه دهنده وب سایت شوید، دستورالعمل زیر را انجام دهید. اگر به طراحی سایت علاقه دارید، یادگیری نرم افزار های گرافیکی مانند فتوشاپ را به شما پیشنهاد می کنیم.
از HTML شروع کنید.
HTML مخفف کلمه Hyper Text Markup Language می باشد که یک زبان نشانه گذاری مخصوص صفحات وب به حساب می آید. این زبان برنامه نویسی در فارسی به معنی زبان نشانه گذاری ابر متنی می باشد. زبان برنامه نویسی html پایه، ساختار و بدنه اصلی تمام صفحات وب می باشد، که برنامه نویس به وسیله این زبان قسمت هایی همچون عناوین، متن ها، تصاویر، لیست، صوت و … را در صفحه وب قرار می دهد. به دلیل اینکه زبان html توسط برنامه نویس، طراحی و پردازش می گردد، به آن زبان برنامه نویسی تحت وب نیز گفته می شود. فایلهای HTML مبتنی بر متن (Text–based) هستند که بعد از کد نویسی با پسوند htm. یا html. ذخیره می شوند و نیازی نیست که برنامه نویس برای کد نویسی HTML به اینترنت متصل باشد.
با CSS ادامه دهید.
CSS یک زبان برنامه نویسی ظاهری است که مخفف کلمات Cascading Style Sheets می باشد، که در زبان فارسی به آن استایل صفحات آبشاری گفته می شود. این زبان مجموعه ای از دستورات برنامه نویسی می باشد که برنامه نویس می تواند به وسیله آن، شکل و خصوصیات ظاهری تمام عناصر صفحات وب را مشخص و تغییر دهد. برای ساخت بدنه و عناصر صفحات وب از HTML استفاده می کنیم و برای مشخص کردن ویژگی های هر عنصر در صفحات وب از کدهای زبان css استفاده می کنیم. این دستورات دارای قابلیت ارث بری از والد خود (آبشاری) می باشد که برنامه نویس با این قابلیت می تواند همان تغییراتی که بر روی عنصر ها اعمال کرده است را بر روی فرزندان آن عنصر نیز اعمال نماید.
آموختن یک زبان برنامه نویسی سمت سرور
تبدیل شدن به طراح وب سایت حرفه ای بدون یادگیری زبان برنامه نویسی سمت سرور ناقص می ماند! زبان سرور زبانی می باشد که می توانید به وسیله آن، اطلاعات را بین مرورگر و سرور منتقل کنید. برای مثال برای ثبت اطلاعات کاربر در دیتابیس از زبان سمت سرور استفاده می شود. در این میان PHP و ASP.NET به عنوان دو زبان قدرتمند و محبوب در این زمینه به حساب می آیند. فراموش نکنید که بعد از شناخت کامل، یکی از این دو را برای یادگیری انتخاب نمایید. ما بنا به دلایلی همچون محبوبیت، سهولت یادگیری، متن باز بودن و… زبان php را به شما پیشنهاد می کنیم.
مدت زمان یادگیری طراحی وب سایت
شاید برای شما هم این سوال پیش بیاید که چه مدت زمانی برای یادگیری طراحی سایت و تبدیل شدن به طراح وب سایت نیاز دارید. جواب این سوال به عواملی همچون روش یادگیری، سطح تلاش و تمرین شما به صورت عملی، مدت زمانی که برای این کار می گذارید و… بستگی دارد. اما در بهترین حالت، حدودا حداقل ۶ تا ۸ ماه زمان برای یادگیری لازم دارید. اگر در ابتدای راه هستید نگران نباشید نیازی نیست شما به صورت یک جا و فشرده تمام موارد را یاد بگیرید. می توانید یادگیری را برای مدتی به HTML و CSS محدود نمایید و در زمینه برنامه نویسی سمت کاربر فعالیت نمایید. سپس به یادگیری زبان برنامه نویسی سمت سرور بپردازید.
پیشنهاد ما به شما این است که با کمک دوره های آموزشی جامع و کاملی که در زمینه طراحی سایت از صفر تا صد توسط اساتید خبره با بیش از ۱۵ سال تجربه در کمپین آموزشی بی لرن ارائه می گردد، مدت زمان یادگیری خود را به ۳ ماه برسانید.
9 مهارت برای تبدیل شدن به طراح وب سایت موفق
مهارت برقراری ارتباط موثر
برقراری ارتباط یکی از آن دسته مهارت هایی می باشد که باعث پیروزی یا شکست شما در هر زمینه می شود. این موضوع در تبدیل شدن به طراح وب سایت نیز بسیار مهم می باشد. این موضوع باعث می شود یک طراح وب بتواند ارتباط قوی با مشتری، توسعه دهنده ها و … برقرار کند. یک طراح وب با صبر، حوصله و دانستن دانش ارتباطات می تواند مشکلات موجود را برطرف کند. فراموش نکنید که برقراری ارتباط خوب و موثر موجب شناخته شدن و کسب پروژه های بیشتر شود و لذا می تواند کسب و کار طراحی وب شما را زنده و موفق نگه دارد.
توانایی فروش
طراحان وب انسان های فروتنی می باشند که شبانه روز در حال تلاش و رقابت با دیگر طراحان هستند. یک طراح وب می تواند کارش را به صورت دهان به دهان، بازاریابی شبکه های اجتماعی، تبلیغات، همکاری در پروژه های جانبی و … به مشتریان بشناساند. پس لازم است که توانایی بازاریابی و فروش را تا حدی بدانید.
برنامه ریزی قبل از طراحی
یکی از موضوعات مهم در تبدیل شدن به طراح وب سایت، برنامه ریزی می باشد. با برنامه ریزی می توانید تحقیق در مورد درخواست های مشتری، نگاه کردن به مهارت های خود، تعمق در کار و پروژه های رقبا و غیره را انجام دهید. قبل از انجام هر کاری، نیاز های کارفرما خود را مد نظر قرار دهید. پس از آن با یک ایده شروع به رسم بخش های مختلف برای ساخت وب سایت بر روی کاغذ کنید. برنامه ریزی قبل از طراحی باعث صرفه جویی در زمان، پول و رسیدن به بهترین ایده می شود.
ارزیابی کاری و دریافت بازخورد جهت تبدیل شدن به طراح وب سایت
چرخه طراحی یک وب سایت با ارزیابی و تجزیه و تحلیل کار به پایان می رسد. فراموش نکنید که پس از اتمام کار، به بازخورد های مشتری بپردازید. البته گرفتن بازخورد و تحمل و قبول انتقادات و پیشنهادات خیلی هم کار آسانی نمی باشد. چون ممکن است بر روی یک پروژه به صورت شبانه روزی وقت گذاشته باشید و با انتقادات مشتری صبر و حوصله تان تمام شده و پرخاشگر شوید. مطمئنا اگر انتقادات از طرف همکاران و کارفرما شما موثر و واقعی باشد، چقدر در روند طراحی های بعدی شما مفید خواهد بود.
یک طراح وب یا طراح گرافیک
یکی از موضوعات بسیار دیده شده در حوزه طراح وب، یادگیری مهارت های طراحی وب توسط طراحان گرافیکی و بالعکس می باشد. این موضوع بسیار اشتباه می باشد. به ندرت پیش می آید که یک فردی هم طراح گرافیک باشد و هم به عنوان طراح وب فعالیت کند. طراحی گرافیکی و طراحی وب دو حوزه جدا از هم می باشند و هر کدام از آنها نیاز به مهارت های جداگانه دارند. برای موفقیت در هر کاری بهتر است در زمینه کاری خود به کسب مهارت های لازم بپردازید.
تطبیق با فناوری های جدید برای تبدیل شدن به طراح وب سایت
شغل طراحی وب همانند دیگر مشاغل، در حال تغییر و تحولات بسیاری می باشد. یک طراح وب حرفه ای همیشه خود را با این تغییرات وفق می دهد. به طور معمول در روز یا هفته های کاری خود زمانی را برای آموختن این تکنیک ها و مهارت های جدید اختصاص می دهد. در صورتیکه می خواهید یک طراح سایت حرفه ای شوید و از گردونه رقابت با همکاران خود خارج نشوید، آموخته ها و دانش خود را بالا ببرید.
مهارت های نرم افزاری
اگر بخواهیم یک فاکتور مهم در موفقیت مسیر تبدیل شدن به طراح وب سایت بیان کنیم، می توانیم این فاکتور را مهارت های نرم افزاری نام گذاری کنیم. مهارت های نرم افزاری یک طراح وب یکی از موارد مهم به حساب می آید. جدا از مهارت های اصلی هسته کد نویسی، مهم تر، درک موضوعاتی همچون مدرن ترین روش های کدنویسی HTML ،CSS و جاوا اسکریپت با کیفیت و سازگار با تمام مرورگرها و … می باشد.
بدست آوردن تجربه
برای تبدیل شدن به طراح وب سایت، به تجربه نیاز بسیاری دارید. کسب تجربه از مدارک تحصیلی نیز واجب تر و مهم تر می باشد. پس به طور کلی موفقیت یک طراح وب بستگی به داشتن تجربه و کار چندین ساله دارد. در بیشتر مواقع مشتریان و صاحبان پروژه ها برای دادن یک کار به طراح وب از تجربه و نمونه کارهای آن سوال می کنند تا ببیند آن طراحی که برگزیده اند از تجربه ای خوب و نمونه کارهایی برخوردار است یا خیر. تجربه کمک کننده، سرعت دهنده، راه حل مهارت ها و غیره می باشد.
سازماندهی رایانه
یک طراح وب حرفه ای، وسواس خاصی بر روی فایل های رایانه ای خود دارد. موضوع مهمی که در حرفه ای کردن طراح سایت تاثیر می گذارد، توانایی دسترسی به پوشه ها و فایل های مهم در کمترین زمان ممکن می باشد. بنابر این سازماندهی و طبقه بندی کردن تصاویر، فیلم ها، فایل های متنی، گرافیکی، صوتی و … سیار مهم می باشد. فراموش نکنید که جایگذاری آنها در پوشه های جداگانه و گذاشتن برچسب و نام بر روی آنها می تواند یک راه حل عالی برای شما به حساب می آیید.
لازمه های تبدیل شدن به طراح وب سایت
لازمه های تاثیر گذار در تبدیل شدن به طراح وب سایت، به صورت زیر می باشند:
- داشتن تمرکز
- رعایت استاندارد های ایران با کیفیت جهانی
- کم هزینه کن، مفید هزینه کن.
سخن پایانیشاید دانشجو باشید و یا به عنوان دانش آموز در حال تحصیل باشید. یا شاید تحصیلات شما تمام شده است و می خواهید یک طراح سایت شوید. برای تبدیل شدن به طراح وب سایت باید به طور کامل با این شغل آشنا شوید. احتمالا برای شما مهم می باشد که چگونه می توانید یک طراح وب سایت شوید. فراموش نکنید که موضوعات مختلفی برای تبدیل شدن به طراح وب سایت وجود دارد. این موضوعات شامل مواردی همچون مدت زمان یادگیری، راه های تبدیل شدن به طراح وب سایت، نکات تبدیل شدن به طراح وب سایت و … می باشد. به راحتی با توجه و تلاش کردن در این زمینه ها می توانید، به یک طراح وب سایت تبدیل شوید یا در حیطه طراح وب سایت حرفه ای تر شوید. برای دریافت پاسخ سوالات خود و بهره مند شدن از تجربه اساتید خبره و دیگر دوستانتان در کمپین آموزشی بی لرن می توانید سوالات خود را در کافه گپ و گفت مطرح نمایید و در سریعترین زمان، پاسخ سوال خود را دریافت نمایید. همچنین می توانید با عضویت در کمپین آموزشی بی لرن، از دوره های آموزشی رایگان و کاربردی در زمینه های مختلف به صورت تخصصی و حرفه ای بهره مند شوید. با توجه به مسیر یادگیری در زمینه های مختلف می توانید برای شروع طراحی وب سایت و برنامه نویسی از آموزش html و css بهره مند شوید. |
دیدگاهتان را بنویسید